Followers

Saturday, March 21, 2015

wow !!!!!!!!

AHAD                                                                                                                               22/MAC/2015

Alhamdulillah masih diberi kesihatan, umur yang panjang, rezeki yang tak terduga.

pejam celik, dah 3 bulan kawan jadi laki orang..ha??..dah kahwin ke??..
yup...kawan dah kahwin...dengan sapa??sapa lagi kalau bukan satu2nya org yg boleh terima kawan..an..an..an

yg kawan teruja sngt ni..wife kawan bagitahu..xdtg period lagi ni...kawan pon dengan semangat kewibaan terus bekalkan pregnency test..so..Alhamdulillah...( + )..

woww...kawan nak jadi abah..benda yang kawan xpernah lalui..pekara yang sedikit sebanyak mengusarkan hati kawan..kawan bukan apa..kawan takot sikit...besar wo tanggungjawap..

kawan harap..kawan boleh bimbing keluarga kawan ke jalan yg benar..sebaik2 perancang...adalah rancangan daripada Allah s.w.t..kawan terima segala ketentuan.

kepada semua...doakan kawan sentiasa berada dlm kalangan mukmin yg baik, yang jaga solat, jaga hati, jaga iman,

last...maafkan salah silap kawan, sama ada nampak @ tak...


Wednesday, August 6, 2014

sesungguhnya

6 bulan dah..aku kerja tempat baru...dan mungkin pekerjaan terakhir aku...

petama kali aku ingin memanjatkan kesyukuran kepada Allah..kerana beri aku peluang...
sekarang aku dah berkhidmat dengan kerajaan..di Pejabat Tanah Johor Bahru...rezeki...bukan senang nak masuk Gover...kalau xde cable..dari 12k org..aku termasuk dlm 80 org pengambilan..fuhh...memang rezeki...Alhamdulilah

berkat doa keluarga..terutama NEKMAK...terima kasih nekmak..kerana tidak putus berdoa untuk aku..masa depan aku..sayang nekmak

mungkin langkah pertama untuk aku mengakhirkan zaman bujang aku..mengurangkan dosa yang sedia ada...InsyaAllah..kalau dipermudahkan...awal tahun depan..

TQ ALLAH...walaupun sering melanggar perintahMU...walaupun selalu ingkar arahanMU...Engkau tetap beri aku rezeki serta kehidupan baru..sesungguhnya aku insan yg lemah...

Sunday, April 13, 2014

HAND fon



masih gua ingat fon pertama gua..NOKIAH 3310..pemberian maklang gua..kononnye duduk bandar nanti senang nak contact..mase tu umur gua baru setahun betik beb..15tahun..dah sunat okey..baligh je tak lagi..kah3..time tu awek pon xde..skandal??..lagi la..so..dengan NOKIAH 3310 tu gua cuma habiskan bateri dengan main game SNAKE & chek BALANCE topup...heeee

habis SPM je...dengan rasminya maklang gua kasi gua pakai fon..bapak r..nak nangis beb mase tu..teharu tahap nak gigit telingga kucing..tapi..time tu mana ade duit...nk tunggu result tu..gua kerja la..kumpul punya kumpul..gua berjaya dapatkan SONY WALKMAN 2210..camera time tu cuma 1.3 je..nak selfie pon xnmpk...dah name pon sony walkman..dengar lagu je la...

tahap kemuncak

dah berduit sikit..gua angkat SONY cyber shot...konon camera cantik la..time ni la gua harok nak snape pic..nak tido, bangun tido, nak mandi, lepas mandi, nak gi makan, berak, kencing semua la...madang nak snape pic..lepastu update kt FB..gua rasa mcm budak baru nak up..kah3..mase ni xtau nme die selfie..snape pic sambil buat mulot mcm ikan buntal..buat mate gampang..arghhhh..mcm shial..

sekarang gua pakai SAMSOL S4...benda paling mahal yg gua beli cash...harini keluar..esok gua beli..bukan nak tunjuk gua kaya..atau bongkak..nak tunjuk yg gua kalah pada godaan..niat gua nak angkat note2 second hand beb...borak punya borak..amik kau...sejak gua guna SAMSOL S4 ni boleh kira la..berapa kerat kali je gua snape pic..tu pon terpaksa..malas wey...nak selfie2 ni..rasa cm kelako...betul la nekmak gua cakap...gua dah matang..boleh kahwin..

yess....nampak x...gua kaitan handfon dengan citer gua,,,sebenarnye gua nak bgitahu je yg gua DAH MATANG OKEY...

heheheh

Saturday, April 12, 2014

perut, NAFSU & awek



i'm so sorry perut....
aku terpaksa bagi kau makan apa yang ada
bukan aku kedekot
tapi aku perlu berjimat
next year nak kahwin
lepas kahwin nanti..
aku suruh bini aku masak hari2
sedap2
dont worry baby..lepas ni akan ku isi dengan makanan yg lazat
SAYANG PERUT

NAFSU kalau di sebut
memang sukar dikawal
nafsu pun ada banyak..
nafsu..andai kau tahu..aku sngt ingin melunaskan semua nafsu aku
tapi apakan daya
terpaksa ku kawal
baju baru..kasut futsal baru..cat kereta
arghhh..bnyk lagi lah..terpaksa ku tolak ke tepi
sorry..aku akan cuba puaskan kau..wahai NAFSU

awek, tunang...same la tu..
dah ajak kahwin..
yes...ini yg aku nak kau paham wahai NAFSU & PERUT
bukan aku suke2 seksa korang
tapi ni la hakikatnya..
korang jgn risau
akan ku pastikan lepas kahwin nanti
segala nafsu akan ku lunaskan..
sama ada nafsu mkn..pakaian..serta ehem2..

Monday, March 31, 2014

in BR we trust


lalalalal...lalalalal....lalalalal...YNWA

itulah bait2 perkataan dalam lagu YNWA...lalalala je yg lebih..hihihi
sejak mengekalkan kemenangan 8 kali beturut2...aku rasa bersemangat
hari2..mesti nak bagitahu semua org yang aku FANS LFC

AKU BUKAN LALANG...
benanah telingga aku....remuk jiwa aku..takkala semua fans bahan aku...antara tomahan dan cacian yg engkau berikan..membuatku rasa 0...0.....eeee...

LIVERPOOL layak main liga SUPER je
LIVERPOOL layak main division 2 je
LIVERPOOL gah dengan sejarah je

walaupun dibahan setengah mati...kupekakan telingga..kubutakan mata...still dgn LFC..jatuh..naik..kalah..menang..aku xkan jadi LALANG

NOW..
segalanya berubah...LFC diatas..& peluang untuk ke UCL sangat cerah...
bila dah dapat gi UCL..players2 star akan mudah di deal...
dengan taktikal yg BR terapkan..banyak young players yg akan digilap oleh beliau

IMPORTANT!!!!
target cuma TOP4..tapi tipu la..kalau aku xnk LFC mng title BPL..alang2 dah duduk atas..biar sampai jadi JUARA..nak sngt tengok abg long yg setia dakap dan kucup piala BPL..
aku dah benazar..kalau LFC mng title juara BPL..aku akan belanja makan...RIZAL ( LIVERPOOL), UNGKU SAFAR ( MAN U ), ABG RAMLI ( CHELSEA )..dan akan berpuasa 1 hari..tanda bersyukur...

IN BR WE TRUST

MIGNOLET..AGGER..SKTEL...JOHNSEN...FLANAGAN...GEARRAD...LUCAS..CONTINHO....
HENDERSON..ALLEN..SUAREZ..STURIDGE....YNWA






Wednesday, March 26, 2014

betahun..besarang..bedaki


BETAHUN

betahun aku x update blog..menunjukan cmne sibuknya life aku sekarang..huh..sebenarnya xla sibuk mana..cuma jarang dapat spend mase nak berblog. about my life...more better...Syukur Alhamdullilah..

BESARANG

besarang bilik aku kat kampung agaknya..lama tak balik..kalau balik pun..dok sibuk kemas dapur..bilik sendri habis...skrng aku sewa bilik kt JB..dh berdikari..dah rasa mcm abang2 pulak...hoho

BERDAKI

berdaki leher aku nak tunggu pukul 5...waktu balik kerja.hahahha...

Monday, July 15, 2013

Gile Plus Sewel


Saya tak rasa saya bagus..tapi cukup boleh buat orang disekililing tersenyum

Saya tak rasa saya hebat..tapi cukup boleh buat orang ingat akan saya

Saya tak rasa saya kacak...tapi cukup boleh buat GF saya sayangkan saya

grrr....zzzzzzzzz...huh

dok godeh2 laptop...dah lama x godeh..( dah pakai S4 skng )..hahahha..riak sebentar..

jumpe lah  aksi2 semasa zaman U dulu...aksi aneh2 yang akan ku tonjolkan sebentar lagi

video video
membuktikan yang aku sebenarnya xberape nak siuman...tapi waras...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...